måndag 18 maj 2009

Intensivt studentliv

När det nu börjar närma sig slutet av terminen och sommaren snart slår till med full kraft så vaknar studentlivet till och det gör det i takt med att studiemotivationen avtar. Nu i helgen var det utsparkssittning för fyrorna, helgen före det var det biobollen nere i Stockholm med sittning och allt. Nästa helg är det dags för brännbollsyran och helgen efter det är det tentafest. Kan knappt fatta att det gått så fort eller hur man ska orka plugga ordentligt till de två jäkla tentorna med allt roligt som händer.

Vårt franska brännbollslag "Team baguette" som vi ägde biobollen med (åtminstone var vi snyggast och hade bäst inlevelse) var så himla grymt att vi kommer delta med samma lag på brännbollsyran. Med andra ord ska vi dricka rödvin, käka ost och baguetter, lyssan på Edith Piaf, skrika franska obsceniteter och vara dryga mot allt och alla, alltid kul att driva med stereotyper ;)

På tala om fransmän och sittningar så tänkte jag passa på att dela med mig av en av mina absoluta favoritförrätter, kanske lite långsökt koppling men ändå :)

Parmaskinka med passionsfrukt och ädelost på ruccolabädd

Du behöver:
Passionsfrukter (1 per person)
Ruccolasallad
Parmaskinka
(eller annan favorit), 2-4 skivor per person
Ädelost (t.ex. gorgonzola)

Det här är ett recept som är väldigt mycket upp till egen smak och tycke men det där var i alla fall grunden. Vill man kan man byta ut lite av ruccolan till basilika, gärna röd för färgens skull. Det är även trevligt att ha en eller två grissini till och så kan man garnera med en physalis. Lite svartpeppar kan även förhöja smaken, så med andra ord...

Saker du inte behöver men kan vilja ha till ändå:
Basilika
Grissini
Physalis
Nymalen svartpeppar

Gör så här:
Gör en liten bädd av ruccola på en assiett och lägg ett par skinkskivor (2-4 st) ovanpå.
Dela en passionsfrukt på mitten och gröp ur ena halva och fördela kärnorna över skinkan. Ställ andra halvan på assietten och riv lite ädelost över skinkan.

Sen är det bara att lägga till övriga saker som önskas och servera. Tänk bara på att det här är en förrätt, det är inte meningen att man ska bli så mätt att man inte orkar med huvudrätten ;)
Lycka till!

2 kommentarer:

Therese sa...

Så det är därifrån din msnbild kommer ifrån. Har funderat men inte kommit mig för att fråga. Mmm, man blir ju sugen på att göra en Riktig middag när man läser dina recept. Mer sånt vill jag se! =D

B0man sa...

Hehe, jo min msn bild kan tyckas lite skum för den som inte är insatt. Kommer försöka få in ett recept per vecka eller så men det beror helt och hållet på hur mycket tid jag har över. Har i stort sett 10 timmars arbetsdag varje dag fram till sommaren. Histologi suger verkligen...